Качествени Стълби за таван OMAN TERMO от nika.bg.

Независимо, какво сте "скрили" в подпокривното пространство - елхата и коледната украса, семейни албуми и спомени, антични мебели или пък плюшените играчки от детството, едно е сигурно - трябва да има сигурен и удобен достъп до тях. За целта, ви трябва удобна таванска стълба. Ето как да изберете вашата.

Три пъти мери, един път "режи"

С други думи казано, първото, което трябва да имате предвид, е големината на мястото за монтаж на стълбата. Може би сменяте старо стълбище или пък предстои да поставите такова в новия ви дом. Независимо какъв е случаят, размерът има значение. Вземете внимателно мерките, за да избегнете неприятни изненади.
Каква е товароносимостта на стълбата?
Това също е важно и е добре да вземете предвид. Безопасността е на първо място. Има значение колко килограма е пригодена да носи стълбата за таван. Това е параметър, който винаги е посочен сред характеристиките на таванските стълби. Проверете какво казват цифрите за избрания от вас модел.

От какъв материал е изработена стълбата за таван?

Дървото и метала са сред най-предпочитаните и използвани суровини за производство на този вид стълби. Те са здрави, надеждни и не на последно място, допринасят за естетиката на стълбата. Това е също важен фактор, който не бива да се пренебрегва и обикновено е много важен за дамите.

Какъв е механизмът?

Стълбата може да е от две части, да се изтегля и да е "разтегаема" или пък да е с механизъм базиран на компресията и да се разтяга точно като пружина. Електрически, телескопични, разтегаеми - на пазара има всякакви стълби и вашата е някъде сред тях. Някои модели стълби на позволяват и добавяне на допълнителни стъпала - нещо много удобно, ако имате високи тавани в дома си. Така ще получите точно размера таванска стълба, който ви е нужен.

Удобна и лесна употреба

Това е също много важно за таванските стълби. Колкото и често да се сещате за тях - два пъти годишно или пък всяка седмица, те трябва винаги да са готови лесно и бързо да се отворят и разгънат - и съответно сгънат обратно и приберат. Затова търсете стълба за таван с подходящ хубав механизъм. Той трябва да има и система за заключване и отключване, която добавя още сигурност.

Безопасност и изолация

Обърнете внимание и на наклона на стълбата и наличието на парапет. Има модели с предпазни релси, за които можете удобно да се държите, докато изкачвате стъпалата или слизате надолу по тях. Важно е и наличието на изолация на капака на стълбата, за да може тя да не се превърне в слабо звено, от което домът ви да губи топлина и съответно, сметките за отопление да хвръкнат излишно нагоре.

"Невидимият" капак

Всеки иска да живее в красив и уютен дом. В този смисъл, наличието на неприятна масивна и недобре изглеждаща, макар и прибрана таванска стълба, би увредил добрата визия на помещението. Изберете модел, който е с "невидимо" прибиране, с капак боядисан в бяло. Обичайно това е цветът на тавана и съответно прибрана, стълбата изглежда добре. Сякаш я няма - а всъщност с помощта на телескопична кука за отваряне на капандурата, която върви заедно с повечето модели, лесно я отваряте и използвате.

Производител с традиции и доказано качество

Не на последно място, подберете стълба за таван от доказан производител на подобни специфични продукти. Подходящ избор е полската компания OMAN, отдавна доказала предимствата си на световния пазар. Сред най-популярните ѝ продукти за дома са Стълба за таван OMAN TERMO с дървена каса и стъпала и масивна стоманена прахово боядисана разтегателна Стълба за таван OMAN FLEX TERMO METAL BOX, която пък е тип „Хармоника“.

Каква гаранция има продуктът и какво казват другите?

Не на последно място, обърнете внимание на лекотата на монтажа и гаранцията на стълбата за таван. Добре е тя да има поне две години гаранция, както и да може лесно да я монтирате и сами. В големите платформи за продукти за дома и строителството ще намерите и потребителски мнения за съответния продукт, които също могат да ви помогнат да направите по-лесно своя избор сред различните предложения.

Коя таванска стълба ще изберете?

От сезонни дрехи и обувки, до стари книги и какви ли още не вещи, таванското помещение е подходящо за съхранение на много неща. Каквото и да държите там, важно е да си осигурите удобен и безопасен достъп до него. Подберете здрава, надеждна и удобна таванска стълба с лесно използване и добра визия, която ще ви служи дълго и вярно. Подходящи решения ви очакват в добрите магазини като Nika.bg, които не само ще ви предложат отлична цена, но и бърза доставка.

Metal boxOmanTermoСтълба за таванСтълби за таванТаванска стълбаТавански стълби

Оставете коментар

Всички коментари се преглеждат преди да бъдат публикувани